The function to listen to selected text requires Javascript.
Annonser:
Alla Hantverkare arrow Nyheter & Tips arrow Att tänka på när du ska anlita en hantverkare
Att tänka på när du ska anlita en hantverkare Skriv ut
2007-04-09

Var noggrann när du ska anlita en hantverkare så är risken mindre för att du stöter på problem, och skulle problem uppstå så blir det lättare att reda ut dem om du har förberett dig ordentligt från början.

Skriv avtal

Se till att alltid göra ett skriftligt avtal med din hantverkare. Då minskar risken för missförstånd och det blir lättare att reda ut vem som har rätt om en tvist skulle uppstå. Här finns bra infromation om vad ett avtal ska innehålla. Om ni kommer överens om tillägg eller ändringar under projektets gång, skriv ett tilläggsavtal för detta.

Ska du göra en del själv?

Om du tänker göra delar av jobbet själv, se till att avtala detta med entreprenören så att denne inte räknar in den delen i priset.

Materialkostnader och inköp

Se upp med materialinköpen. Om hantverkaren ordnar materialen, begär priser från hantverkaren först och jämför med de priser du själv kan handla för. Tänk på att hantverkaren tar betalt för den tid som går åt till inköp, väntan på brädgården etc. Om du har möjlighet att sköta en del av detta, se då till att få med det i offerten och avtalet.

Pris och betalning

Begär offert från mer än en hantverkare. Se till att priset är inklusive moms. Betala inte i förskott. Förskottsbetalning försämrar dina möjligheter vid en eventuell reklamation.

Kolla hantverkaren

Kontrollera att hantverkaren har F-skattsedel. Annars kan det bli en dyr affär. En kreditupplysning kan hjälpa dig att undvika oseriösa hantverkare.

Behöver du bygglov?

Kontrollera om jobbet kräver att du har bygglov. Bygglov krävs exempelvis om du ska byta fasadbeklädnad eller byta fönster i ett område där det finns en detaljplan. Läs mer vilka bestämmelser som gäller för bygglov.

 

Nyheter via RSS

Logga in


Glömt login?
Inget konto än? Skapa ett